Svetovanje v skupinah

Terapevtska skupina za brezposelne in prejemnike DSP

Življenjske okoliščine se ves čas spreminjajo in tudi mi se moramo spreminjati z njimi. V vsakem primeru vedno poskušamo okoliščine nadzorovati najbolje kot vemo in znamo. Včasih se znajdemo hitreje in bolje, včasih pa se rešitve kar obotavljajo in znajdemo se v vrtincu neuspehov. Dlje ko takšne okoliščine trajajo, večja je verjetnost, da začnemo obupovati, se jeziti, depresirati ali se tolažiti s katero od »bližnjic« do boljšega počutja (hrana, pijača, zasvojenosti vseh vrst).

Vabimo vas, da se nam pridružite v skupini za samopomoč oseb, ki so dolgotrajno brezposelne in izgubljajo nadzor nad svojo uspešno reaktivacijo. Pogovarjali se bomo o tem, kako se soočiti z načeto samopodobo, kako pregnati pesimizem in se zavestno truditi iskati pozitivni vidik življenjskih okoliščin, kako premagati občutek edinstvenosti in osamljenosti v okoliščinah neuspeha, kako ozavestiti naša prepričanja, ki nam ne pomagajo pri tem, da bi »splavali« iz zatečenega stanja in uskladili naša pričakovanja z realnostjo družbenih razmer.

Terapevtska skupina za osebe, ki skrbijo za obnemogle, bolne in prizadete

Kadar skrbimo za ljudi, ki so obnemogli ali kako drugače prikrajšani za samostojno življenje, in to občutimo kot našo človeško dolžnost iz sočutja, je aktiviran najbolj plemenit in naraven vidik našega vedenja. Ne smemo pa pri tem pozabiti nase, kajti pomoč lahko nudimo le v toliko, kolikor smo sami v dobri koži in kondiciji.

Ker ljudje, ki pomagajo drugim, pogosto ob tem radi pozabijo nase, smo osnovali skupino oseb, ki skrbijo za obnemogle ali kako drugače prikrajšane, da bi znotraj skupine s pogovorom in druženjem ozaveščali svoje potrebe, pričakovanja, zaznave in prepričanja. Da bi predvsem razumeli, da vse kar delajo, delajo zase oz. iz lastnega prepričanja o tem, da sebe vidijo kot človeka, ki želi in rad pomaga drugim.

Terapevtska skupina za starše otrok in mladih s težavami v odraščanju

Ste spoznali, da ste izčrpali vse možnosti pri vzgoji vaših otrok in se soočate z nemočjo ob zavedanju, da je vendarle treba kot odgovoren starš narediti še kaj?

Združimo moči, znanja in izkušnje v skupini za starše otrok in mladostnikov, ki se ne znajdejo najbolje na poti v odraščanje. Ne bomo iskali krivcev, ne bomo nergali in jamrali, temveč bomo raziskovali naša prepričanja, da bi odkrili in razumeli čemu se otroci vedejo, kot se in kakšna je vloga staršev pri njihovem odraščanju. Preverili bomo naša pričakovanja do sebe in do otrok ter osvetlili naše poglede na situacijo, ki jo zaznavamo kot problematično. V skupini bomo tudi spoznali, da nismo osamljeni v naših težavah in da s skupnimi močmi, podporo in spodbudo, zmoremo več.

Prijave sprejemamo na elektronski naslov zavod.samostojen.si@gmail.com.